10:00 - 18:00
Пн. - Пт.
Алергія на косметику

На жаль, жоден косметичний засіб не може гарантувати на 100% відсутність алергічної реакції.

По-перше, важливу роль відіграє якість сировини.

По-друге, прояви алергії можуть бути різними, починаючи від почервоніння, свербіння та закінчуючи серйозними реакціями організму.⠀

ЯК МОЖНА УНИКНУТИ АЛЕРГІЧНОЇ РЕАКЦІЇ?

1. Уважно вивчити склад засобу. Якщо в ньому присутні компоненти, на які у Вас є хоча б найменші прояви алергії, ні в якому разі не купуйте цей засіб. Можна легко знайти заміну будь-якій косметиці.

2. Якщо в складі придбаної продукції ви не знайшли нічого для себе поганого, то наступним кроком повинна стати попередня проба. Нанесіть невелику кількість засобу на зап'ястя або ліктьовий згин та оцініть реакцію шкіри протягом 30-60 хвилин. Якщо з'явилося почервоніння, набряк або свербіж, не використовуйте цей засіб навіть для того, щоб «помазати п'яти».

3. Обов'язково виконувати умови зберігання, спосіб, термін та інші рекомендації виробника, інструкції, що написана фахівцями, які брали участь в розробці засобу.⠀

4. Якщо все ж, всупереч всім пересторогам, у вас з'явилася алергічна реакція ‒ у першу чергу змийте засіб великою кількістю води і більше ніколи його не використовуйте.

При вираженій реакції прийміть антигістамінний препарат.

Не соромтеся звернутися до лікаря, якщо ситуація виходить з-під контролю.

Коментарі

Написати коментар