10:00 - 18:00
Пн. - Пт.
Хто старіє швидше – жінки чи чоловіки?

Усі ми хочемо завжди виглядати молодими та гарними ‒ і жінки, і чоловіки. Але, на жаль, останні наукові дослідження доводять ‒ жінки старіють швидше, ніж чоловіки.

Й ось чому:

1. У чоловіків міцніша нервова система. Жінки здатні переживати через усілякі дрібниці. Чоловіки ж, на відміну від жінок, не звертають на це уваги і зберігають спокій. Це, своєю чергою, допомагає чоловікам захистити м’язи від спазмів, а шкіру від передчасного старіння.

2. Чоловіки від природи мають сильніші та міцніші м’язи. І м’язи обличчя не виняток. Вони краще виконують функцію «каркаса» для шкіри, а тому запобігають її в’ялості та провисанню.

3. Шкіра чоловіків у середньому на 25% товща, ніж у жінок. Вона містить більше колагену, тому має щільніший та пружніший вигляд. Це своєю чергою уповільнює появу зморшків.

4. Обличчя чоловіків мають міцніший кістковий каркас. Завдяки цьому тканини обличчя краще розподіляються по верхні та не провисають.

5. Гормональні зміни в організмі, викликані менопаузою. Клімактеричні зміни, які переживають жінки, є більш руйнівними для молодості шкіри ніж у чоловіків. Тому шкіра чоловіків виглядає молодшою, ніж у жінок однакового з ними віку.

Невже нічим не можна зарадити? 

Відповідь – можна! Адже систематичний, правильно підібраний догляд за шкірою, здоровий спосіб життя та фізична активність здатні усунути цю несправедливість. І наперекір усім законам природи ми, жінки, будемо виглядати гарними та доглянутими в будь-якому віці.

Коментарі

Написати коментар