10:00 - 18:00
Пн. - Пт.
Мішки під очима – грижі чи набряки?

Припухлості навколо очей абсолютно нікого не прикрашають, роблячи погляд стомленим та сумним. А ще ці «мішки» додають віку навіть дуже молодому обличчю.

Мішки під очима умовно можна розділити на два види – це грижі та набряки.

Набряки навколо очей може викликати безліч різних причин – від солоної їжі до дефіциту естрогенів, заліза, міді, цинку, вітаміну С та інших мікроелементів, які відповідають за якість колагену та еластину. Пухкий колаген пропускає рідину в міжклітинний простір, а еластин не такий уже еластичний і не може повернути положення структур назад.

Грижа – це опущення жирового пакета, на якому «лежить» очне яблуко всередині очниці. З віком, коли знижується тонус кругового м'яза ока, відбувається випинання, яке фахівці називають грижею. Саме тому з грижами можна впоратися лише хірургічним шляхом – це робота не тільки з жиром, основна частина якого лежить у порожнині очної ямки, а й зі зв'язками, що утримують його. Іноді наявність гриж пов'язана з будовою обличчя.

Найпростіший спосіб, як відрізнити грижі від набряків у домашніх умовах, наводимо нижче:

1. Увімкніть фронтальну камеру смартфона.

2. Зробіть відеозапис де Ви повинні поводити очима вгору та вниз.

Якщо при погляді вгору мішки посилюються і помітніше проступають через шкіру, це точно грижі.

Позбутися назавжди набряків і гриж без допомоги фахівця неможливо. Призначити правильне лікування та необхідні процедури може лише він. Саме тому, якщо Вас турбують мішки під очима, не лінуйтесь – приходьте на консультацію до косметолога.

До речі, мішки під очима мають всесвітньо відомі зірки — Белла Хадід, Кайє Гербер, Крістен Стюарт та Олівія Уайльд. Для того, щоб цей недолік не псував їм життя вони регулярно відвідують косметолога.

Коментарі

Написати коментар