10:00 - 18:00
Пн. - Пт.
Звикання до косметики – правда чи вигадка?

Дуже часто косметологам ставлять питання: «Як довго можна користуватися кремом для обличчя? Чи не викличе тривале застосування одного і того ж засобу звикання? Чи не погіршиться стан шкіри, якщо припинити користуватися цим косметичним засобом?».

Перш ніж відповісти на ці питання, потрібно розібратися, що ми вкладаємо в поняття звикання.

У медицині терміном «звикання» визначається залежність, яку можуть викликати певні лікарські речовини (гормони, антибіотики та ін.). Скасування застосування лікарських засобів із цими речовинами може призвести до різкого погіршення стану здоров'я. Тому такі засоби призначає виключно лікар. Косметика таких речовин не містить, тому викликати звикання ніяк не може.

Якщо ви помітили, що улюблений крем діє не так, як раніше, це зовсім не означає, що сталося звикання і він перестав працювати. Коли ми користуємося одними й тими самими косметичними засобами на постійній основі, шкіра починає накопичувати корисні речовини, що містяться в них. Відсутність змін шкіри означає, що корисних речовин нею накопичено достатню кількість і мета досягнута. Тепер крем працюватиме вже не на результат, а на підтримку досягнутого результату. Адже накопичивши запаси корисних речовин, шкіра надалі витрачає їх набагато повільніше.

Якщо ж припинити використання звичних косметичних засобів, то рано чи пізно резерви корисних речовин у шкірі вичерпаються і її стан погіршиться. А це означає, що застосування звичного догляду, що забезпечує шкірі красу і здоров'я, є не просто необхідним, але й обов'язковим, навіть якщо ви не бачите значних змін на шкірі, як це було на самому початку.

Коментарі

Написати коментар